Начало Бокс На живо: Тайсън Фюри – Дилиън Уайт (Рунд по рунд)

На живо: Тайсън Фюри – Дилиън Уайт (Рунд по рунд)

На живо: Тайсън Фюри – Дилиън Уайт (Рунд по рунд)
0

Големият мач е тук!

След броени минути една от най-интересните срещи за 2022-ра ще започне. Главното събитие на галавечерта от Лондон противопоставя британците Тайсън Фюри и Дилиън Уайт.

„Краля на циганите“ ще защитава поясите на WBC и на авторитетното списание „The Ring“. Срещата е насрочена за 12 рунда, а рефер на мача ще бъде британецът Марк Лайсън.

Тримата съдии, които ще точкуват двубоя са Гуйдо Кавалери (Италия), Хуан Пелайо (Мексико) и Робърт Тапър (Канада).

Вчера двамата боксьори преминаха задължителния кантар. Шампионът закотви везната на 120.1 кг, а претендентът тежеше 114.9 кг.

Акомпаниран от звуците на AC/DC претедентът вече е на ринга!

Легендарният „Уембли“ е огласен от класиката на Дон Маклейн „American Pie“! Шампионът си проправя път към ринга под звуците на хип-хоп иконата Notorious BIG!

Време е!

Рунд 1

Уайт започва с обратен гард, спокойни начални секунди. Претендентът предпочита да стои в центъра на ринга. И двамата не спират със залъгващите движения. И двамата подбират много внимателно атаките си, Уайт търси удари в тялото на по-високия си опонент.

Рунд 2

Претендентът сменя гарда, а Фюри също смени предната си ръка. И двамата държат дистанция, а шампионът отново играе с нормален гард. Уайт търси да пласира ляв прав, но и двамата не тръгват в масирани атаки. Фюри намери противника с добър ляв прав, последван от ляво кроше. Дилиън продължава с атаките в тялото.

Рунд 3

Тайсън намери Уайт на няколко пъти с леви крошета, а Дилиън отговори с ъперкът в тялото. Засега и двамата търсят единични удари и чакат за дупки в противниковата защита. Уайт продължава да държи центъра на ринга, а Фюри играе повече по периферията. Фюри на няколко пъти пласира бързи лев-десен, но повечето пъти ударите попадаха в гарда и ръкавиците на Уайт.

Рунд 4

Двамата вдигат оборотите, като Фюри намери главата на опонента с мощно дясно кроше. Първи предупреждения от страна на Марк Лайсън. По-дългите крайници на шампиона му позволяват да вкарва удари от всяка дистанция. Претендентът засрещна Фюри с добър десен в лицето. Нов клинч и нови предупреждения от рефера. Уайт пласира непозволен удар зад врата, което предизвика гневна реакция на феновете. Неволен удар на глави отвори аракда над дясното око на Уайт.

Рунд 5

Ударите с предна ръка на Уайт по-често увисват, Фюри пласира бързи прави в главата на Дилиън. Уайт смени гарда и замалко да си изпати, но дясното кроше на Фюри не попадна чисто. Дилиън продължава да играе от преден крак, но Фюри е затворил всички подстъпи към себе си. Претендентът започва да показва умора.

Рунд 6

Тайсън продължава да работи чудесно с водещата си ръка. Уайт така и не може да пласира силната си дясна ръка. Най-доборот оръжие на претендента са крошетата в тялото на Фюри, но нищо сериозно за шампиона. Тайсън Фюри обаче изригна изневиделица и намери Уайт с фамозен ъперкът, който изпрати Дилиън на земята. Победа с нокаут за шампиона!!!