Начало Бокс Официално: Джо Джойс ще се бие с Джоузеф Паркър през лятото

Официално: Джо Джойс ще се бие с Джоузеф Паркър през лятото

Официално: Джо Джойс ще се бие с Джоузеф Паркър през лятото
0

Претендент №1 на Световната боксова организация (WBO) в тежка категория – Джо Джойс, ще се изправи срещу бившия носител на пояса Джоузеф Паркър. Битката беше обявена официално от промоутъра Франк Уорън между битките от галавечерта Тайсън Фюри – Дилиън Уайт.

Паркър беше спаринг партньор на световния шампион и сега вече може да се концентрира върху собствения си подготвителен лагер.

„Преговорите се водят от известно време и вече почти всичко е готово. Искам да се изправя срещу Джойс, винаги съм искал да се бия с него. Неговото желание е същото“, Джоузеф Паркър сподели на стадион „Уембли“.

„Нямам търпение за този сблъсък. Това ще е една от най-добрите битки в момента, които могат да се организират в тежка категория“, заяви Джо Джойс.

В момента те са първи и втори в класацията на организацията.

Победителят става официален претендент за пояса на Олександър Усик или Антъни Джошуа, в зависимост кой спечели реванша.

По време на коментаторското шоу се сподели още информация, че битката ще се проведе през юли на стадион. Очаква се скоро да има повече информация за точната дата и мястото.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.