Начало Бокс Готвят сблъсък Усик – Джойс

Готвят сблъсък Усик – Джойс

Готвят сблъсък Усик – Джойс
0

Промоутърът Франк Уорън обяви, че са стартирали преговори за сблъсък между Олександър Усик, който е задължителен претендент на WBO и Джо Джойс, втори в същата класация. Битката трябва да бъде за временната титла на WBO в тежка категория.

„В момента работим върху Усик и Джо Джойс. Мисля, че WBO ще нареди този мач да бъде за „временната“ титла, така че работим усилено, за да го организираме. Ситуацията е следната – WBO биха искали този мач да е елиминационен. Нямаме възражения срещу това и не мисля, че Усик има“, сподели Уорън пред IFL TV, цитиран от Boxingscene.com.

Евентуален сблъсък между двамата би означавало отпадането на още една пречка пред двубой за абослютната титла в тежка категория, който ще противопостави двамата шампиони – Тайсън Фюри (WBC) и Антъни Джошуа (WBA Super, WBO, IBF, IBO).

В момента Усик е задължителен претендент за титлата на WBO, която е притежание на Джошуа, но му бяха предложени пари да остъпи, за да може той да се бие с Тайсън Фюри за всички колани.

„Проведени са предварителни разговори и ще видим докъде ще стигнем. Надявам се (Усик-Джойс да стане). Струва ми се, че ще е добра битка, който и да я спечели. Въз основа на последното си представяне Джо изглежда наистина добре. Ако той премине през Усик, успеха ще го постави в чудесна позиция.

Евентуалният победител в двете битки между Тайсън и Ей Джей ще трябва да направи защита срещу Джойс или Усик, или да освободи колана“, завърши Уорън.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.