Начало Бокс Уорън: Джойс може да смени Джошуа в сблъсъка с Усик

Уорън: Джойс може да смени Джошуа в сблъсъка с Усик

Уорън: Джойс може да смени Джошуа в сблъсъка с Усик
0

Промоутърът на Джо ДжойсФранк Уорън разкри, че неговият боксьор ще бъде готов да заеме мястото на Джошуа за сблъсък с Олександър Усик за титлата на WBO, при условие, че настоящият световен шампион се откаже да защитава пояса.

Ако Антъни Джошуа реши да се откаже от титлата на WBO и се срещне с по-слаба опозиция от Усик, тогава нашият човек Джо Джойс ще бъде готов да се изправи срещу украинеца. Джойс няма да бяга, тъй като той търпеливо изчака да му дойде времето за този двубой. Не успяхме да го организираме, докато очаквахме да видим дали ще се стигне до Фюри срещу Джошуа и евентуалните правни проблеми, които щяха да са възникнали“, заяви Уорън пред „DailyStar“.

Припомняме, че световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (24-1) трябва да се изправи срещу Олександър Усик (18-0). Двамата трябва да излезнат на ринга един срещу друг на 14 август, като украинецът използва правото си на официален претендент на WBO. Очакваше се потвърждение на датата и мястото на срещата им в близките дни, но все повече се говори за отказ от страна на англичанина за сблъсък с Усик и респективно овакантяване на титлата на WBO.

Джойс няма да се уплаши да се изправи срещу Усик, ако Джошуа реши, че не иска да се изправи срещу задължителния си претендент. Би било жалко, ако Фюри срещу Джошуа не е за безспорната корона, но ситуацията е печеливша за нас, тъй като нашият отбор ще се сдобие с още един световен шампион в тежка категория“, завърши промоутърът.

Джо Джойс няма загуба на професионалния боксов ринг. 35-годишният английски боксьор е с баланс от 12 победи в 12 срещи (11 с нокаут). В последния си сблъсък на ринга, Джойс нанесе първа загуба на младия талант Даниъл Дюбоа, нокаутирайки го в 10-я рунд в сблъсък за Европейската титла в тежка категория, тази на Великобритания, както и интерконтиненталния пояс на WBO.