Начало Бокс Уорън призова за организиране на Усик – Джойс

Уорън призова за организиране на Усик – Джойс

Уорън призова за организиране на Усик – Джойс
0

Промоутърът Франк Уорън призова за бързо разрешаване на проблемите около сблъсъка Усик – Джойс, за да може тази среща да се състои.

Двамата трябва да спорят за временната титла при тежките на WBO, а победителят ще получи шанс да се срещне със истинския шампион.

„Джо иска тази битка. Ние искаме тази битка. Изглежда така сякаш вие искате тази битка. Нека организираме такава битка заради феновете“, сподели Уорън, цитиран от essentiallysports.com.

Наскоро Усик заяви в социалните мрежи, че той и неговият щаб са отхвърлили оферта, понеже е била неподходяща.

„Офертата беше неподходяща, затова направихме по-добра контра оферта. Джойс не трябва да мисли прекалено много за себе си, а да се подчини с всички останали. Аз ще взема окончателното решение“, каза Усик.

Уорън, който е промоутър на Джойс, отрече подобно твърдение.

„Не сме получавали контра оферта от вас или от вашия екип. Миналата седмица отново направихме предложение на вашия мениджър“, добави Уорън.

Джо Джойс се намира на 12 място в авторитетната класация на сайта boxrec.com. Британецът, който е сребърен олимпийски медалист няма загуба на професионалния ринг. 198-сантиметровият боксьор има 12 победи, 11 от които с нокаут, а в последния си сблъсък нанесе първо поражение в професионалната кариера на младия талант Даниъл Дюбоа.

Усик, от своя страна, се намира на 5-а позиция в същата ранглиста. Той също няма загуба на професионалния ринг като е спечелил 18 срещи (13 от които с нокаут). Украинският боксьор има само два двубоя в тежка категория. В последния, той надделя над Дерек Чисора с единодушно съдийско решение, а сблъсъкът се проведе в „Уембли Арена“ в Лондон на 31 октомври 2020 година.