Начало Граплинг и BJJ Маркус „Бучеча“ Алмейда отново поглежда към граплинга

Маркус „Бучеча“ Алмейда отново поглежда към граплинга

Маркус „Бучеча“ Алмейда отново поглежда към граплинга
0

Бразилската джу-джицу и граплинг звезда Маркус „Бучеча“ Алмейда е истинска легенда в спорта. Той е многократен БЖЖ шампион, включително златен медалист на ADCC. През последните години бразилецът се отдаде на подготовка за кариера в смесените бойни изкуства и на своята сметка вече има записани няколко победи. Явно обаче „Бучеча“ е готов да вземе участие в професионални граплинг двубои, които да напомнят за блестящото минало, което имаше по състезателните татамита до не много отдавна.

„Всеки граплинг двубой, който наблюдавам ме прави все по-развълнуван за идеята един ден да участвам в граплинг мач под шапката на ONE’s Submission Grappling“, сподели бразилецът.

През 2022-а година азиатската верига за смесени бойни изкуства разшири сериозно портфолиото си от бойни спортове, за които организира престижни състезания. Там видяхме братята Рутоло, Андре Галвао, Майки Мусумеци, Ренато Кануто, Томи Лангакер, Бианка Басилио и много други. Граплинг състезанията на ONE се провеждат в клетка по специален правилник, а компанията има и отделен турнирен сегмент по муай тай.

В момента „Бучеча“ е с 4 победи от 4 срещи в ММА, но обещаващата статистика изглежда не му пречи да мисли за завръщане към корените си на професионален атлет в хватовите спортове. Това не бива да ни изненадва с оглед на неговата изключителна даровитост, мощ и технически качества като граплер. На последното ADCC, на което взе участие, Маркус достигна финал, където загуби трудно от Гордън Раян и то при условие, че вече бе започнал целенасочена подготовка за ММА. Това е само един от многото индикатори, че Алмейда все още притежава необходимата конкурентност за граплинг състезания и може да бъде атрактивна фигура в някой от бъдещите турнири, които азиатската организация възнамерява да проведе. Вероятно бразилецът разбира отлично и практичните мотиви, които бутат едно такова решение – по-малки рискове, добри шансове за победа и никак нелош хонорар. Дали ONE са готови да включат „Бучеча“ в някоя от бъдещите си граплинг файткарти е въпрос, който звучи почти реторично. Стига намеренията на непобедения ММА боец да са достатъчно сериозни.