Начало Граплинг и BJJ Хълк отказа Дуриньо в граплинг двубой

Хълк отказа Дуриньо в граплинг двубой

Хълк отказа Дуриньо в граплинг двубой
0

Бившият претендент за титлата в „полусредна“ категория в UFC Джилберт „Дуриньо“ Бърнс бе отказан чрез задушаваща техника в двубоя му на събитието „BJJ Stars 7“. Бразилецът допусна поражение от сънародника му Лукас „Хълк“ Барбоса в основния двубой на галавечерта, която се проведе на 6-и ноември в Сао Паоло, Бразилия.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BJJ STARS (@bjjstarsoficial)

„Дуриньо“ бе по-активният в битката и търсеше да отбележи точки чрез поваляне на противника му. „Хълк“ намери точния момент, в който да контра-атакува опит за събаряне и извоюва позиция на контрол върху гърба на Бърнс. Там „Хълк“ използва силният си захват и приложи техника за задушаване „rear naked choke“.  Победата гарантира бонус от 10 000 бразилски реала за Барбоса. 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by BJJ STARS (@bjjstarsoficial)

Барбоса е четирикратен шампион на IBJJF без кимоно и медалист от последното издание на ADCC през 2019.

В седмото издание на „BJJ Stars“ участваха и  многократни световни шампиони по бразилско джу джицу и събмишън граплинг – Лео Виейра, Аугусто Мендес, Бруно Фразато, Гутемберг Перейра и други. Пълен запис и резултати от събитието „BJJ Stars 7“ можете да откриете в онлайн платформата FloGrappling.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".