Начало Бокс Шампион по бокс едва не губи живота си при подпалване на автомобил за шега

Шампион по бокс едва не губи живота си при подпалване на автомобил за шега

Шампион по бокс едва не губи живота си при подпалване на автомобил за шега
0

Емануел Родригез днес може и да е двукратен световен шампион на IBF в категория „петел“, но със същия успех можеше и никога да не сме чули за него, ако през 2010 г. една негова шега се бе развила по малко по-различен начин и бе загубил живота си.

Пуерториканецът признава, че за малко не се е превърнал в жертва на най-глупавата шега, когато подпалва лек автомобил, поливайки го с бензин, за да го подпали. Вместо това огънят обхваща ръцете и краката му, като го оставя с 66% изгаряния, които често се асоциират с фатален край или трайни увреждания.

Бях с двама приятели, с които се опитахме да си направим шега, като подпалим една кола. За нещастие изгорих 66% от тялото си и прекараха четири месеца и два дни в спешното. Мислех, че никога повече няма да мога да се боксирам или пък да стигна, където съм в момента. Страдах не толкова от болката, колкото от това, че захвърлях кариерата си така. Никога не съм страдал повече, отколкото тогава. Бях на по-малко от два инча от колата. Поливах я с бензин и ако се бе взривила, днес нямаше да съм тук. Смятам, че съм победител, само защото мога сега да съм с вас“, сподели Родригез пред Showtime.

Тялото му завинаги ще носи белезите на онази глупост, която е направил, за да може вечно да помни, че всички действия носят своите последствия.