Начало Бокс Жоел Арате преди Световното по бокс: Направихме изключително качествена подготовка

Жоел Арате преди Световното по бокс: Направихме изключително качествена подготовка

Жоел Арате преди Световното по бокс: Направихме изключително качествена подготовка
0

Националният ни отбор по бокс навлиза в последната седмица от своята подготовка преди да замине за Световното първенство за мъже в Ташкент, Узбекистан.

Шампионатът на планетата ще се проведе от 1 до 14 май, като се очакват над 600 боксьори от повече от 100 страни да си оспорват местата на почетната стълбичка.

Старши треньорът на представителния ни тим Жоел Арате похвали момчетата за старанието и желанието, което показват в хода на тренировките.

„Много съм доволен от подготовката, която направихме до момента. Започнахме лагера в София в началото на месеца. Преди това още 20 дни бяхме на друг лагер, не сме спирали да тренираме. Момчетата се стараят всеки ден, като направихме и серия от спаринги с изключително качествени боксьори. Първо с тези на Грузия, след това и с национали на Франция, Азербайджан, Румъния, Люксембург и Йордания. С боксьори, които са медалисти от Олимпийски игри, Световни, Европейски и Азиатски първенства. За този период видях израстване в нашите боксьори. Във всеки един от тях. За което съм много благодарен на нашата федерация, че ни предостави такива условия за подготовка“, коментира треньорът на националите ни.

Специалистът също така допълни, че няма контузени състезатели в отбора и през следващата седмица предстои да се уточни окончателния състав, с който ще се пътува за Световното първенство.

„В събота е последният спаринг. След това ще водим индивидуални занимания и в петък трябва да пътуваме за Узбекистан. Вярвам, че всяко едно от момчетата ни, има потенциал и качества за медал. Разбира се, ще трябва и малко късмет, но като цяло не разчитаме на това, а на работата, която свършихме в последните месеци“, каза още Жоел Арате.

Наградният фонд за Световното първенство е 5.2 милиона долара. Шампионите в отделните категории ще получат по 200 хиляди, сребърните медалисти по 100 хиляди долара, а бронзовите – по 50 хил.

тагове: