Начало Борба В Пловдив искат да възраждат окръжните първенства по борба

В Пловдив искат да възраждат окръжните първенства по борба

В Пловдив искат да възраждат окръжните първенства по борба
0

 Пловдив искат да възраждат окръжните и областни първенства по борба, съобщават от bgwrestling.bg.

Идеята е на местния клуб “Тракиец” и неговия президент Данаил Димитров.

„Едно е подрастващите да имат по две състезания на година и съвсем друго е да са по 7-8, да се обиграват и да повишават нивото си на подготовка. Вече купихме с помощта на общината два тепиха, трябват ни още два, за да имаме възможност да направим първото състезание в нашия район”, заяви за специализираната българска медия за борба Димитров.

След седмица Пловдив ще бъде домакин на държавното първенство по борба за мъже и жени. Това ще бъде първото подобно състезание в града от осем години насам. Надпреварата ще се проведе в една от най-модерните спортни зали в България – “Колодрума”. Схватките ще се проведат между 13-и и 15-и юни. Входът за зрители е свободен.

Искаме да покажем друго лице на борбата, което е от значение за имиджа на спорта. Дори и да са вътрешни първенства, много е важно да се провеждат в хубави зали, с удобства, както за зрителите, така и за състезателите. Да има добро осветление, климатик, условия за загрявка и достатъчно места за публиката”, добавя президентът на “Тракиец”.

тагове: