Начало Борба Борците ни взеха първи 3 медала на силния турнир в Киев

Борците ни взеха първи 3 медала на силния турнир в Киев

Борците ни взеха първи 3 медала на силния турнир в Киев
0

Трима български състезатели по борба стигнаха до отличия на силния международен турнир в Киев, Украйна. Юлияна Янева, Ахмед Магамаев и Кирил Милов се качиха на почетната стълбичка в събота.

Носителката на Световна купа в категория до 72 килограма Юлияна Янева се пребори за бронза, но в по-долна категория. Тя се състезава при 68-килограмовите, която е неолимпийска. В малкия финал българката срази опитната украинка Аля Черкесова, която е европейска шампионка от 2019-та и №1 в света от 2018-та.

При мъжете Ахмед Магамаев се окичи със сребро в категория до 86 кг, след като не излезе на финала заради травма срещу шампиона на Полша – Себастиян Дженержански.

С бронз от Киев си тръгва и Кирил Милов. В категория до 97 кг на класическия стил той трябваше да излезе срещу Артур Алексанян от Армения, но съперникът му не излезе на тепиха, с което българинът записа служебна победа.

Днес схватките продължават, като Биляна Дудова (57 кг) и Даниел Александров (87 кг) ще спорят за бронза, а други петима наши продължават на репешажите.

Резултатите от турнира в Киев може да следите на следния линк ТУК

На живо срещите може да следите на следния линк ТУК