Начало Борба Магамаев стигна финал в Киев, Янева и Милов ще спорят за бронз

Магамаев стигна финал в Киев, Янева и Милов ще спорят за бронз

Магамаев стигна финал в Киев, Янева и Милов ще спорят за бронз
0

Ахмед Магамаев ще се бори днес за златото в категория до 86 кг. в свободния стил на силния турнир по борба, който се провежда в украинската столица Киев.

Натурализираният у нас чеченец стигна финала в категорията, записвайки три победи, като на полуфиналите прегази с технически туш 10:0 точки украинеца Мохамед Али за 2 мин. В спор за титлата днес той ще спори с поляка Зежирзански.

Юлияна Янева, която спечели световната купа в категория до 72 кг. при жените през декември, стигна до битка за бронз в олимпийската категория – до 68 кг. Тя стартира с два успеха, но на полуфинала бе спряна с 6:9 точки от Мерим Жуманазарова. Припомняме, че представителката на Киргизстан спечели златото на световната купа в Белград през декември.

В класическия стил до битка за бронз стигна и Кирил Милов. Сребърният медалист от световни и европейски първенства, стартира със загуба от Узур Джузупбеков от Киргизстан с 5:6 точки, но неговият противник стигна финала в категорията, като на полуфиналите отстрани и олимпийския, световен и европейски шампион Артур Алексанян от Армения.

Останалите ни борци не стигнаха до битки за медали.

В днешия ден участие в надпреварата стартира Едмонд Назарян – европейски шампион в кат. до 55 кг. Той ще се бори в олимпийската категория – до 60 кг. Там е и Иво Ангелов – световен и европейски шампион от 2013 г. Трикратната ни еврошампионка в три различни категория – Биляна Дудова ще мери сили в категория до 57 кг. при жените.

Резултатите от турнира в Киев може да следите  ТУК.

На живо срещите може да следите ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".