Начало Senshi Каратисти срещу кикбоксьори на KWU Професионалната лига (СНИМКИ)

Каратисти срещу кикбоксьори на KWU Професионалната лига (СНИМКИ)

Каратисти срещу кикбоксьори на KWU Професионалната лига (СНИМКИ)
0

Поредна разнообразна и полезна тренировка предложиха инструкторите на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз по време на международния лагер в столичната зала „Арена Армеец“ (26-28 февруари). В следобедното занимание на втория ден бяха противопоставени състезателите по кикбокс срещу тези по карате киокушин.

Кикбокс легендите Петер Артс и Семи Шилт, които водят заниманията, в самото начало на тренировката напомниха на участниците, че идеята на KWU Професионалната лига, е именно комбинацията и съревнованието между отделни бойни стилове. На ринга на бойната гала верига SENSHI ние виждаме един срещу друг представители на кикбокс в различни стилове, муай тай, карате киокушин, шотокан карате-до и други карате стилове.

Нидерланските величия насърчиха бойците да потърсят спаринг партньор с различен от техния стил, а предизвикателството се оказа интригуващо за всички.

Сред спаринг двойките изпъкна и една впечатляваща. Генералният секретар на Световния киокушин съюз – Шихан Александър Пичкунов, който е и участник от легендарните К1 Гран при серии, влезе в дуел със сенсей Захари Дамянов  – абсолютен световен шампион по карате Киокушин на без категории и е безспорно един от най-успешните каратисти в историята на България.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KyokushinWorldUnion (@kwunion)

Четирикратният световен шампион на К1 Семи Шилт с огромно желание се притече да бъде рефер на тази спаринг битка, а двете големи имена в световния киокушин много се забавляваха.

Международният лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз този път предлага по-интензивна и наситена с тренировка тридневна програма, като има по-малко време за почивка между отделните занимания. Организаторите всеки път избират различен фокус и акцент на лагерите. Сега в София пристигнаха над 200 бойци от 12 държави.

В последния ден, днес, са планирани две тренировки. Следете новините от лагера с Boec.BG!

Снимки: Димитър Кьосемарлиев