Начало Киокушин Министър Кралев връчи почетни грамоти на кикбокс легенди (СНИМКИ)

Министър Кралев връчи почетни грамоти на кикбокс легенди (СНИМКИ)

Министър Кралев връчи почетни грамоти на кикбокс легенди (СНИМКИ)
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети XIV Международен лагер по карате киокушин. Събитието, което се организира от Българска карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз (KWU) стартира на 16-ти август в курортния комплекс Камчия и ще продължи до 23-ти.

Кралев бе посрещнат от шихан Асен Асенов, който е член на Управителния съвет на Българската карате киокушин федерация. Министърът на спорта, от своя страна, освен да провери как протича лагерът, се срещна и с ВИП гостите и инструктори – Шихан Александър Пичкунов, кикбокс легендите Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст.

Красен Кралев връчи почетни плакети на Министерство на младежта и спорта на големите звезди на бойните спортове – Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст. Тримата се включиха в едноседмичния лагер със серия от майсторски тренировки. Нидерландците са световни шампиони от Сериите К1 Гран При.

Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст изказаха своето възхищение от организацията на лагера и отдадеността на каратеките. Артс се включи в заниманията заедно с двете си деца.

Спортният министър връчи почетен плакет на ММС и на генералния секретар на KWU Александър Пичкунов за заслугите му към развитието и популяризирането на бойните спортове в България.

„Искам да ви поздравя с провеждането на този лагер, който се провежда за 14-та поредна година – започна своето слове министър Кралев. – Благодаря на организаторите от федерацията по карате киоукшин за това голямо събитие. Може би това е най-големият подготвителен лагер, който се провежда в бойните спортове. Знам, че той ще завърши с голямата гала на SENSHI, която ще се проведе в петък. Пожелавам на всички успех! Времената са изключително трудни. Знаете, че целият свят се бори с пандемията от коронавирус и самият факт, че провеждаме сега и тук такъв лагер в Камчия, показва колко силен е човешкият дух, колко силен е духът на спортистите и на каратеките. Благодаря ви, че сте тук и бъдете здрави!“

По време на лагера в Камчия беше организирана Световната купа на KWU за младежи, като титла за България донесе Валерия Лозанова, а Мартина Чобанова се окичи с бронзов медал. На 21 август (петък) ще се проведе шестото издание на бойната галавечер  SENSHI. В програмата са включени 10 двубоя между шампиони от 9 страни по правилата на KWU SENSHI, KWU Full contact и K1.