Начало Senshi Желание и труд във втория ден от лагера на KWU Професионалната лига

Желание и труд във втория ден от лагера на KWU Професионалната лига

Желание и труд във втория ден от лагера на KWU Професионалната лига
0

Много желание и труд демонстрираха бойци и инструктори в сутрешната тренировка от втория ден на международния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Събитието се провежда в столичната зала „Арена Армеец“, като това бе четвърто занимание от началото му. Участват бойци и треньори от 11 държави.

Въпреки че в петък участниците бяха подложени на три много изтощителни и динамични тренировки, съботният ден започна с нова доза адреналин. Инструкторите Семи Шилт, Петер Артс, Ернесто Хуст и шихан Александър Пичкунов останаха много впечатлени от волята на бойците.

„Много ви благодаря за желание, което показвате“, обърна се към инструкторите Семи Шилт. Четирикратният световен шампион в тежката категория на К1 продължи работата си с тях, като отново бе заложил на важността на заглявката в тренировките. Този път фокусът бе разнообразието в началните и загряващи упражнения. След това той продължи с кондиционни упражнения, както и влизане, и излизане в близка дистанция.

Шилт продължи да насърчава инструкторите да влизат в ролята на водещи на тренировкита в „Арена Армеец“, а той да им дава насоки.

Групите и този път бяха разделени на три. Ернесто Хуст и Петер Артс работеха с професионалните състезатели по кикбокс, муай тай и карате киокушин.

Хуст бе избрал за тема: залъгващите движения, като показа на бойците различни комбинации и работа с ръце или крака.

Трикратният шампион от К1 Петер Артс също не изневери на своята последователност. Още от първото занимание той предупреди, че фокусът е върху дистанцията и тръгвайки от основните техники ще се надгражда с комбинации с всяко ново занимание. Той показа и защита с ръце и контраатака с крак, както и завършващ удар.

Това е четвърти майсторски клас за годината организиран от Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU). Той се провежда в зала „Арена Армеец“ в София, от 20-ти до 23-ти май. Организаторите са планирали общо 7 тренировки за състезатели, инструктори и съдии.

Снимки: Студио „Леземанн“