Начало Senshi Бойци от 11 държави във втория ден от лагера на KWU Професионалната лига

Бойци от 11 държави във втория ден от лагера на KWU Професионалната лига

Бойци от 11 държави във втория ден от лагера на KWU Професионалната лига
0

Над 200 бойци и инструктори се включиха в следобедната тренировка от втория ден на международния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Събитието се провежда в столичната зала „Арена Армеец“, като това бе четвърто занимание от началото му.

Инструкторите Семи Шилт, Петер Артс, Ернесто Хуст и шихан Александър Пичкунов отново останаха много впечатлени от желанието на бойците научат и упражнят нови техники.

Артс и Хуст размениха групите си, в сравнение със сутрешното занимание.

Испанецът Педро Граньо, който е участник на SENSHI 8, засвидетелства уважение към легендите и ги помоли за автографи на тениската му.

Председателят на професионалната лига на Световния киокушин съюз и Председател на Асоциацията на бойните спортове в България – Шихан Иво Каменов, обърна специално внимание на състезателите и им даде ценни съвети.

„Всеки един от вас трябва да коригира стойката си, за да може да бъде най-ефективен в защита. Предпазването от лоу кикове е ключово, защото с тях започва и свършва всяка битка. Пуснеш ли 5-6 лоу кика в първия рунд си загубен!“, сподели Каменов.

Шиханът показа любопитно упражнение за защита. Той раздели бойците на двойки и всеки един от тях върза партньора си с черния си колан. По този начин в рамките на 2 минути единият състезател имаше възможност да мисли единствено за отбрана, а гардовете бяха коригирани.

Ернесто Хуст обърна внимание на контра атаките. Той наблегна на комбинациите и завърши с лек спаринг.

Александър Пичкунов също даде ценни насоки на състезателите:

„Пазете се с крака от ритници. Учете се да се биете с постоянно движение, не бъдете статични. Стремете се към непрестанни разнообразни комбинации, иначе ще станете предвидими, което е равно на загуба.“

Бяха отработени техники в боя, като Шихан Каменов наблегна специално на завършващия удар:

„Финалната част е най-важна. Трябва да има акцент, започвате добре, но не наблягате.“

В края на тренировката всички участници се събраха и позираха за традиционната групова снимка.

Това е четвърти майсторски клас за годината организиран от Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU). Той се провежда в зала „Арена Армеец“ в София, от 20-ти до 23-ти май.

Организаторите са планирали общо 7 тренировки за състезатели, инструктори и съдии.

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.