Начало ММА Волкановски и Гейджи се изкачиха в общата ранглиста на UFC (СНИМКА)

Волкановски и Гейджи се изкачиха в общата ранглиста на UFC (СНИМКА)

Волкановски и Гейджи се изкачиха в общата ранглиста на UFC (СНИМКА)
0

Александър Волкановски и Джъстин Гейджи прогресираха в класацията „pound for pound“ на UFC. Шампионът на ММА организацията в категория „перо“ – Волкановски вече е под номер 6. Това е прогрес с позиция спрямо предходната ранглиста. Изкачването на „Великия“ се дължи на загубата на Даниел Кормие от Стипе Миочич в главния сблъсък за титлата в тежка категория на събитието UFC 252. Въпреки, че се отказа от спорта, Кормие е на 7 място, което е с 1 място по-надолу от предходното му класиране.

Джъстин Гейджи, който е редовен шампион на UFC в лека категория, направи най-голям скок в тази класацията. Американецът вече е номер 8, изкачвайки се с 2 места спрямо 10-о, на което беше преди седмица. Макс Холоуей пък е най-регресиращият боец в тази класация. Той губи 2 позиции, но остава в топ 10.

Лидер продължава да бъде вече бившият шампион на организацията в лека-тежка категория – Джон Джоунс. Той е следван от непобеденият в лека категория – Хабиб Нурмагомедов, а трети е носителят на пояса в средна категория – Израел Адесаня.