Начало Борба Биляна Дудова с нови тренировки в Украйна (СНИМКИ)

Биляна Дудова с нови тренировки в Украйна (СНИМКИ)

Биляна Дудова с нови тренировки в Украйна (СНИМКИ)
0

Боркинята ни тренира за концентрация по време на лагера в Киев.

Биляна Дудова продължава с подготовката си за новата 2020 година. Трикратната ни европейска шампионка започна нетипични тренировки за концентрация.

„За първи път ми се случва да правя подобно нещо. Упражненията изглеждат елементарни, с ръце. Но ако не си концентриран са трудни. Доста помагат, защото тренират ума. Добре ми влияят и смятам да ги включа като част от задължителната си подготовка“ , заяви един от най-големите таланти в родната борба.

Националката е на лагер в олимпийската база на домакините „Конча Заспа“, където тренира с представителките на домакините, и тима на Унгария. На сбора Биляна е с личния си треньор Мариян Недков.

„Правим много хубави спаринги. Със същите момичета ще бъдем съпернички и на турнирите, на Европейското и на Олимпийските квалификации. Нито унгарките, нито украинките имат квота в категория до 57 кг.“ , добави Биляна.

Оксана Ливач и Биляна Дудова

Родната шампионка тренира най-често с една от най-силните боркини в света, но в категория до 50 кг. – Оксана Ливач. Украинката, която също както Биляна е на 22 години, е двукратна европейска шампионка при 23-годишните. Тя е бронзова медалистка от Световното първенство за жени през 2018 година, а през настоящата, точно тя спря на финала при най-леките родната националка Миглена Селишка, с което си осигури най-голямата титла в кариерата. Годината бе много силна за нея като Ливач стигна до 5-то място на Световното в Казахстан, с което спечели и виза за Олимпийските игри догодина. Двете с Дудова дори станаха приятелки.

Биляна Дудова ще остане на подготовка в Украйна до 21-ви декември. Както по-рано ви съобщихме, първият й турнир за сезона ще бъде „Яшар Догу“ в Турция. Той стартира на 9 януари. А от 23 януари националката ще участва и на държавния шампионат в София.

По традиция останалите момичета от националния ни отбор са на лагер на високопланинската база Белмекен.

Източник: БФ по Борба

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.