Начало Борба Армен Назарян спечелил олимпийската си титла през 1996 г. със спукано ребро

Армен Назарян спечелил олимпийската си титла през 1996 г. със спукано ребро

Армен Назарян спечелил олимпийската си титла през 1996 г. със спукано ребро
0

Армен Назарян е един от най-успешните борци през миналия век с цели две олимпийски титли и три световни. Първоначално той се бори за родната си Армения, но тежката политическа обстановка го кара да избяга в България през 1997 г. Година по-рано обаче той печели първата си титла от Игрите в Атланта, а в интервю за bTV той признава, че успехът е дошъл въпреки тежката контузия в ребрата.

Отделихме се от Русия през 1992 г. До 1996-а имах три европейски титли и два пъти бях втори на световни първенства. Отказаха се по-опитните от нашия национален отбор и ме сложиха в състава. Участвах в турнири, взех квота. Отидох там, а около мен – 35 медалисти и шампиони, все големи имена. Аз и Валентин Йорданов бяхме фаворити. Винаги свалях по 15-16 килограма преди голямо състезание. Имах и спукано ребро. Борих се без страх, само си казвах – в партер няма да лягам… Иначе ще боли много“, сподели Назарян пред телевизията.

През март той празнува 50-годишния си юбилей и сега е ред на синовете му – Гриша и Едмонд, да поемат щафетата в националната борба. Надеждите на семейство Назарян са традициите в спорта да продължат и скоро да се радваме на нови български успехи на международната сцена.