Начало ММА Джейк Пол похвали Дейна Уайт, но отново заговори за заплащането на бойците на UFC

Джейк Пол похвали Дейна Уайт, но отново заговори за заплащането на бойците на UFC

Джейк Пол похвали Дейна Уайт, но отново заговори за заплащането на бойците на UFC
0

Джейк Пол дава ясно да се разбере, че проблемът му с главния изпълнителен директор на UFC Дана Уайт е свързан единствено със заплащането на бойците.

През последните години Пол е голям защитник на бойците, тъй като постоянно говори за Уайт и UFC, че не плащат достатъчно на своите бойци. През 2021 г. Пол дари 5 000 долара на Сара Алпар, състезателка в категория „муха“ на UFC при жените, която започна GoFundMe, за да плати таксите за тренировъчния си лагер и разходите си за живот.

Точно тук приветствам UFC и това, което са направили за ММА като спорт„, каза Пол в подкаста „Пълно изпращане“. „Промоцията им, продукцията, всички техни неща са невероятни. Хората си мислят, че мразя UFC. Аз не мразя.“

Пол основава боксовата промоция Most Valuable Promotions, която е помогнала за изграждането на платформа за много боксьори. Пол се противопоставя на това, че UFC струва милиарди, но предлага на бойците си само 12 000 долара за шоу в първите им няколко мача.

Аз също така много уважавам – като например речта на (Уайт) RNC, брато, беше невероятна„, каза Пол. „Като че ли сме съгласни с толкова много неща и мисля, че той има страхотна страна. Сигурен съм, че ще бъдем приятели може би в този живот, може би в друг живот. Искам просто бойците да получават повече пари, това е всичко. 12 000 долара за бой? Дори да се бият четири пъти годишно, това не е достатъчно, за да издържат семейството си“.

тагове: