Начало ММА Още един боец поиска освободения от Хабиб колан
0

Още един боец поиска освободения от Хабиб колан

Още един боец поиска освободения от Хабиб колан
0

Боецът с най-дълга серия от победи в момента в лека категория на UFC Чарлс Оливейра твърди, че заслужава претендентско място за титлата, след като Хабиб Нурмагомедов сложи край на кариерата си миналия уикенд. Дагестанецът отказа Джъстин Гейджи във втория рунд на главната битка на UFC 254, а след това обяви оттеглянето си от спорта и освобождаването на пояса при 70-килограмовите.

„За всеки, който разбира от ММА, това е лесна математика. Имам най-дългата серия от победи и не оставям нещата в ръцете на съдиите. Всеки пред в мен в ранглистата има загуба в последните си срещи, като изключим Дъстин Порие. Честно е аз да бъда следващ претендент“, категоричен бе Оливейра пред MMAfighting.com.

В последните си битки майсторът на бразилското джу джицу надви Кевин Лий, Джаред Гордън, Ник Ленц, Давид Теймур, Джим Милър, Кристос Гиагос и Клей Гуида. Въпреки впечатляващите му резултати, той вярва, че UFC все пак ще организират шампионски двубой между Конър Макгрегър и Дъстин Порие.

„Сега всичко е бизнес и пари. Това ме дразни…..един ден ще покажа на какво съм способен“, допълва бразилецът.

Шестият в ранглистата в лека категория Оливейра сложи край на интервюто си, като заяви, че е готов да се изправи срещу всеки от топ 5, ако му бъде отказан двубой за титлата.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".