Начало Борба Аплодисменти в последния път на Ники Щерев (ГАЛЕРИЯ)
0

Аплодисменти в последния път на Ники Щерев (ГАЛЕРИЯ)

Аплодисменти в последния път на Ники Щерев (ГАЛЕРИЯ)
0

Стотици приятели, близки и познати се събраха, за да отдадат последна почит към бившия национал по борба Николай Щерев, който почина след заболяване от коронавирус.

Синът на легендарния треньор Симеон Щерев си отиде в сряда рано сутринта, след като прекара повече от месец месеца в болница в борба за живота си. Поклонението пред покойния борец беше в църквата „Св. Пророк Илия“ в Княжево, като в последния му път го изпратиха куп състезатели и треньори, сред които Станка Златева, Елис Гури, Армен Назарян и Петър Касабов, Мариян Димитров, Георги Валентинов, Даниел Илиев, Симеон Наковски, Евгени Василев, Мирослав Христов, Стоян Йорданов, Бранко Бабачев и президентът на Българската федерация по борба Хирсто Маринов и други.

СНИМКА: ДИМИТЪР КЬОСЕМАРЛИЕВ

Сред дошлите да се простят с Ники бяха и гимнастичките от националния ни ансамбъл, които спечелиха бронзови медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Както е известно, Щерев беше пред годеж с участвалата индивидуално на Игрите Катрин Тасева, но раздялата им се отрази тежко на бореца.

„Невероятна трагедия… Толкова млад… Ужасно е. Беше много добро момче, готов да помогне на всеки с каквото може. Имаше още хляб в него за борбата. Беше перспективен…“, каза президентът на БФБ Христо Маринов.

СНИМКА: ДИМИТЪР КЬОСЕМАРЛИЕВ

Въпреки голямото струпване на хора, противоепидемиологичните мерки бяха спазени, като поклонението не беше в храма, а в двора му. Всички дошли да изпратят Щерев получиха дезинфектант, като голяма част от тях носеха и маски.

Освен с аплодисменти, близките и приятелите на Ники го изпратиха с десетки венци и много цветя.