Начало Борба Белберова ще се бори за бронз на Европейското
0

Белберова ще се бори за бронз на Европейското

Белберова ще се бори за бронз на Европейското
0

Сезен Белберова ще се бори за бронзовия медал на Европейското първенство за младежи и девойки до 23 години, което се провежда в Скопие, Северна Македония. Националката ни достигна до полуфиналите при 57-килограмовите, където отстъпи след туш от украинката Алина Акоба.

Преди това Белберова постигна победи над румънката Фодор с 4:0 и Русо (Италия) с 4:1. Така в петък, 21 май, Сезен ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между рускинята Виктория Ваулина и туркинята Еда Текин. Победа ще донесе на българката третата позиция на Европейското първенство. Класиране, което Белберова регистрира и през 2019 година.

Александрина Кашинова пък остана пета в категория до 55 килограма. В малкия финал националката ни отстъпи на Доминика Кулвицка (Полша) с 2:3 точки. Другата ни представителка Рая Кьосева (62 кг) загуби на старта от Анхелина Лисяк (Полша) с 0:12 и отпадна.

В петък започват класиците, първи от нашите ще излязат Денис Демирев (55), Илия Мустаков (63) и Светослав Николов (87), а в събота ще стартират Иво Илиев (67) и Мариян Маринов (97).