Начало Борба Белград приема и световното по борба за мъже и жени

Белград приема и световното по борба за мъже и жени

Белград приема и световното по борба за мъже и жени
0

Международната федерация по борба (UWW) взе решение Световното първенство по борба за мъже и жени да се проведе все пак тази година. То ще се състои паралелно със Световното първенство за младежи от 12-ти до 20-ти декември, като домакин и на давата форума ще бъде Белград (Сърбия).

Първаначално бе обявено, че заради пандемията шампионатът на планетата, който трябваше да се проведе в Осло, се мести за 2021 г. На заседание на Изпълнителния комитет на световната централа в петък, обаче, ръководните фактори в UWW са преценили, че обединението на двата шампионата ще намалят риска от заразяване с коронавирус.

Така Белград ще има честта да организира общо три световни първенства в един месец – младежкото, мъжкото и юношеското първенство, което ще бъде от 4 до 10 декември.

Сред решениеята на Международната федерация бе и Европейското първенство за юноши да бъде в Скопие от 19 до 25 октомври.

„Международната федерция по борба благодари на всички организатори за тяхната всеотдайност и отдаденост при провеждането на състезанията в тези безпрецедентни времена. Бихме искали да благодарим на цялата общност в борбата за тяхната подкрепа и гъвкавост в адаптирането към условията, които се променят ежедневно. Заедно ще успеем на тепиха и извън него,“ каза президентът на централата Ненад Лалович.

Следващото заседание на Изпълкома на UWW ще се проведе през август.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.