Начало Борба Белград приема и световното по борба за мъже и жени

Белград приема и световното по борба за мъже и жени

Белград приема и световното по борба за мъже и жени
0

Международната федерация по борба (UWW) взе решение Световното първенство по борба за мъже и жени да се проведе все пак тази година. То ще се състои паралелно със Световното първенство за младежи от 12-ти до 20-ти декември, като домакин и на давата форума ще бъде Белград (Сърбия).

Първаначално бе обявено, че заради пандемията шампионатът на планетата, който трябваше да се проведе в Осло, се мести за 2021 г. На заседание на Изпълнителния комитет на световната централа в петък, обаче, ръководните фактори в UWW са преценили, че обединението на двата шампионата ще намалят риска от заразяване с коронавирус.

Така Белград ще има честта да организира общо три световни първенства в един месец – младежкото, мъжкото и юношеското първенство, което ще бъде от 4 до 10 декември.

Сред решениеята на Международната федерация бе и Европейското първенство за юноши да бъде в Скопие от 19 до 25 октомври.

„Международната федерция по борба благодари на всички организатори за тяхната всеотдайност и отдаденост при провеждането на състезанията в тези безпрецедентни времена. Бихме искали да благодарим на цялата общност в борбата за тяхната подкрепа и гъвкавост в адаптирането към условията, които се променят ежедневно. Заедно ще успеем на тепиха и извън него,“ каза президентът на централата Ненад Лалович.

Следващото заседание на Изпълкома на UWW ще се проведе през август.