Начало Борба Три варианта за подновяване на сезона в борбата

Три варианта за подновяване на сезона в борбата

Три варианта за подновяване на сезона в борбата
0

Три са вариантите, които от Международната федерация по борба (UWW) обсъждат за подновяване на сезона. Очаква се решението да бъде взето на 30-ти юни, когато Изпълкомът на централата ще заседава.

Най-оптимистичният вариант е в края на август, а най-песимистичният – след Нова година. Съществува възможности и през късната есен да започнат състезанията. Кой вариант ще бъде предпочетен зависи от епидемиологичната обстановка с коронавируса по света посочи Белчо Горанов, генерален секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) и член на Юридическата комисия на UWW.

Горанов бе гост на редовното Общо събрание на БФ Борба и поздрави делегатите от името на Ненад Лалович, президент на UWW, и Цено Ценов, шеф на Европейската централа.

Форумът в сградата на Спортното министернство започна с час по-късно поради липса на кворум. Така в гласуването се включиха 22 представители на клубове от общо 97. Всички присъстващи бяха с маски на лицата, каквито са противоепидемичните изисквания, а помещението обработено с дезинфектанти.

Снимки: Бончук Андонов

Приети бяха финансовият отчет и този за дейността през 2019 година. Делегатите гласуваха и бюджет от 3 млн. лева, като за олимпийска подготовка са 1 727 348 лв.

В момента националите и в трите стила са на подготовка на Белмекен, а от днес към подготовката им се присъедини и кондиционният треньор Николай Станчев. Тимът ще остане на високопланинската база до 5 юни.