Начало Борба Българската федерация по борба награди с плакет Иван Ангелов

Българската федерация по борба награди с плакет Иван Ангелов

Българската федерация по борба награди с плакет Иван Ангелов
0

Той е по случай 90-годишнината на основоположника на борцовата школа в Търговище

Родната федерация по борба награди с плакет Иван Ангелов – заслужил майстор на спорта, дългогодишен състезател и треньор. Той е и основоположник на борцовата школа в Търговище. Отличието му е връчено за приноса и заслугите в развитието на българската борба.

Ангелов е доайен на спорта борба в Търговищка област. Той е заслужил майстор на спорта и заслужил треньор на България, припомнят от СК „Олимпиец“. Той е роден е през 1930 г. в омурташкото село Първан. Запленен от борбата, като юноша опитва силите си в схватки в турнири по т.нар. мазни борби, характерни за региона.

Пред днешните състезатели той споделя любопитни моменти от живота си – от първите двубои на тепиха до значими победи и запомнящи се загуби. Той окуражава младежите да продължават в спортното си развитие, въпреки че е известно, че „няма непобедим борец“, както сам казва от позицията на преживяното Ангелов.

По повод 90-та годишнина доайенът е получил подаръци и от местния клуб „Олимпиец“, както и от почетния гражданин на Търговище Хамди Илиязов – човек с име и история в борбата и спорта.