Начало Други Аоияма се бори, но загуби от лидера в Токио (ВИДЕО)

Аоияма се бори, но загуби от лидера в Токио (ВИДЕО)

Аоияма се бори, но загуби от лидера в Токио (ВИДЕО)
0

Българският сумист записа 4-ти пореден неуспех в турнира

Даниел Иванов-Аоияма записа 7-а загуба на Големия януарски турнир „Хацу Башо“, провеждащ се в токийския дворец „Кокугикан“. Нашенецът, който е с ранг „меагашира 8“ падна от „меагашира 17“ Токушорю с хватката „цукиотоши“. Това бе 10-та победа за днешния съперник на Аоияма, с която той запази лидерската позиция в класирането.

На върха, само с 1 загуба, е и „меагашира 4“ Шодай, който надделя над „комусуби“ Дайеишо.

В следващия 12-и кръг „меагашира 8“ Аоияма ще спори с „меагашира 11“ Чийотайрю, който е със същия баланс като българина (4 успеха и 7 поражения).

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".