Начало Борба Без медал за България в първия ден от Световното по борба в София

Без медал за България в първия ден от Световното по борба в София

Без медал за България в първия ден от Световното по борба в София
0

Българските борци не успяха да стигнат до битка за медалите в първия ден от Световното първенство по борба за юноши (до 20 години). България е домакин на надпреварата, като схватките се провеждат при вход свободен в столичната зала „Арена Армеец“.

Четирима българи в свободния стил очакваха да стигнат до репешажите, но съперниците им, от които паднаха, загубиха на полуфиналите. Това са Исмаил Помаков (65 кг), Иван Стоянов (70 кг), Радомир Стоянов (79 кг) и Сали Салиев (97 кг).

Най-много финалисти в първия ден имаше тимът на САЩ – трима. Азерите ще имат двама представители в свободния стил, а Казахстан, Узбекистан, Иран, Армения и Турция имат по един финалист.

Така за титлите в свободния стил утре, 16 август, ще спорят:

57 кг: Йор Ръсел Волк (САЩ) – Мерей Базербайев (Узбекистан)

65 кг: Умиджон Яловов (Узбекистан) – Зирадин Байрамов (Азербайджан)

70 кг: Мичел Месенбринк (САЩ) – Канан Хейбатов (Азербайджан)

79 кг: Собхан Яри (Иран) – Мушех Мкрчиян (Армения)

97 кг: Бенджамин Кутер (САЩ) – Руфат Гидак (Турция)

Финалните срещи във вторник са от 18 до 20:30 часа.

Сутрешният сеанс стартира от 11 часа, а на тепиха ще излязат други четирима наши представители в свободния стил. В категория до 74 кг Петър Петков ще се изправи срещу Илияс Ярболатов (Киргизстан), Жулиен Иванов (86 кг) ще спори с иранеца Ареф Ранджбари (Иран), Сурай Руфад (92 кг) ще има за съперник мексиканеца Хуан Руиз, а в категория тежка до 125 кг бронзовият медалист от европейското Георги Иванов ще мери сили с японеца Риусей Фуджита.

Снимки: БФ Борба, Start-Photo.bg