Начало Борба Биляна Дудова: Даваш сърце и душа – и стигаш до победата (ВИДЕО)

Биляна Дудова: Даваш сърце и душа – и стигаш до победата (ВИДЕО)

Биляна Дудова: Даваш сърце и душа – и стигаш до победата (ВИДЕО)
0

Биляна Дудова донесе първа титла за България от Европейското първенство по борба за мъже и жени. Шампионатът на Стария континент се провежда в Букурещ. 21-годишната националка се наложи над Светлана Липатова от Русия във финала си в категория до 59 килограмата и лукува със златния медал за трети път в своята кариера. Минути след успеха си Дудова даде интервю пред Десислава Францова от Bulgaria ON AIR:

Снимки Костадин АНДОНОВ/ bul-wrestling.org

-Биляна, здравейте и честито! Как се чувствате след тази европейска титла?Здравейте и благодаря! Емоцията е неописуема и много силна! Щастлива съм да постигна отново този резултат. Да взема трето европейско злато за мен е голяма гордост, защото го направих в три различни категории, а този път го постигнах и без да ми вземат точка. Това показва, че всяка година става по-добра и вървя в правилната посока.

-Това е и първо злато за България от Европейското първенство в Букурещ. Колко пък важно е това за вас – да поведете страната ни към добри резултати?Изключително много се радвам, че аз поведох отбора и се надявам, че в петък и другите момичета ще се борят също да спечелят медали, да имаме още едно злато. Следват и мачовете и от класическата борба и се надяват момчетата да спечелят много златни медали.

-Сама споменахте, че стигнахте до успеха без загубена точка, но коя ви беше най-трудната среща? Във финала ли?

Всяка среща е трудна сама по себе си. Няма лесно. Но когато се влагаш в тренировките максимално, когато излезеш на тепиха и дадеш сърце и душа – просто стигаш до победата!


Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.