Начало Борба Родното участие в 5-ия ден на Европейското по борба

Родното участие в 5-ия ден на Европейското по борба

Родното участие в 5-ия ден на Европейското по борба
1

След като вчера България завоюва първите си три медала от Европейското първенство по борба за мъже и жени в Букурещ, днес сметката ни може да набъбне до 5 отличия.

Във вечерната сесия две от дамите ни ще излязат в последните си схватки на първенството. В категория до 57 кг. Мими Христова ще спори за бронзов медал с победителката от репешажа между Денис Фодор от Румъния и Альона Колесник от Азербайджан.

Малко след това, в битка за първото място в категория до 62 кг. европейската шампионка от 2018 г. Тайбе Юсеин ще се бори с италианката Аурора Кампаня.

В петия ден от шампионата стартират и битките на представителите ни в класическата борба. Първи в кат. до 77 кг. ще излезе носителят на пояса „Никола Петров“ от 2019 – Даниел Александров. 27-годишният борец от Дупница ще се изправи срещу Паулиус Гаукинас от Литва в квалификационния кръг.

След него за своята първа схватка на първенството ще излезе Йоан Димитров. В категория до 87 кг. врачанинът ще започне от 1/8-финала срещу Ерик Жилваси от Унгария.

При най-леките в кат. до 55 кг Недялко Петров ще се бори с Владислав Коростелов от Украйна в квалификационния кръг.

Мъжкото участие приключва с най-тежкия ни класик – Милослав Методиев. При 130-килограмовите националът ще излезе в осминафинален сблъсък срещу Оскар Марвик от Норвегия.

Срещите започнат от 11:30 часа, българско време. Полуфиналите са от 17:15 часа.

Схватките може да следите ТУК или да четете за резултатите на нашия сайт.

Снимка: Костадин АНДОНОВ/ bul-wrestling.org