Начало Борба Българче доминира на състезания по борба в САЩ

Българче доминира на състезания по борба в САЩ

Българче доминира на състезания по борба в САЩ
0

Ерик Кличуров стана шампион на секционното състезание по борба фолк стил в Чикаго. Той е едва 9-годишен, но демонстрира сериозни умения.

Бори се във възрастова група до 10-годишни и надви своите опоненти и в четирите схватки. В три от срещите си победи с туш, а на финала по точки. Със спечеления златен медал, малчуганът стана шампион в най-силния турнир за своята възрастова група, информира „Chicago.bg“.

На секционното състезание участваха 30 отбора от целия щат Илинойс.

Всеки борец е успял да се класира на първите шест места на регионалното първенство. За сезона, който продължава четири месеца (декември – март), Ерик има цели 20 победи и само четири загуби.

Наследил е афинитетът към борбата от своето семейство, където генът се предава от поколение на поколение. Роднините му са многократни шампиони на България.

Татко му Кирил Кличуров е участник на Световно и Европейско първенство по свободна борба. През 2003 година в Испания, майка му – Диана Цекова, е на крачка от подиума с четвъртата си позиция в Европа. Нейната сестра Камелия Цекова е два пъти бронзов медалист от Европейско първенство.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.