Начало Борба България извън топ 20 на Световното по борба до 23 г.

България извън топ 20 на Световното по борба до 23 г.

България извън топ 20 на Световното по борба до 23 г.
0

Националите ни не успяха да спечелят нито един медал на шампионата на планетата.

България се нарежда след 20-то място в отборното класиране в свободния стил, в класическия стил и при жените на Световното първенство по борба до 23 години, което се проведе в Будапеща, Унгария.

Най-добре се представя отборът ни при жените. Тимът ни е на 21-во място със спечелени 2 точки. Те са благодарение на представянето на Фатме Мандева, която завърши на 7-мо място в категория до 50 кг. Отборната купа отиде при японките, които имат 230 точки. Те спечелиха общо 7 титли на шампионата. Втори завършиха Китай. Те имат 105 точки и взеха 2 титли. Трети са Украйна, които завършват с две точки по-малко от Китай – 103.

Класиците ни се нареждат на 22-ро място в общото подреждане. Те спечелиха общо 12 точки. 1о от тях са от 5-то място на Дейвид Димитров в категория до 67 кг.

Отборната купа спечели тимът на Иран. Те завършват със 122 точки като взеха и три титли. Втори са Грузия, само на точка от персите. Третото място заеха Русия. Те имат 118 точки.

Най-лошо за България се представиха свободняците. Те се намират на незавидната 28-ма позиция като дори нямат спечелена точка в надпреварата. Прави впечатление, че страни, които не са традиционни сили в този спорт като Словакия, Гърция, Колумбия и Латвия съумяха да спечелят точки на шампионата на планетата.

Отборната купа в свободния стил спечелиха Русия. Те завършват със 145 точки, въпреки че взеха само 1 титла, и загубиха други 4 финала. Втори са Иран. Те имат 139 точки, печелейки и три титли. Тимът на Азербайджан затваря тройката. Те приключват със 111 точки, като съумяха да вземат титлата в категория до 65 кг.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.