Начало Борба България остана без медал на Световно първенство в свободната борба

България остана без медал на Световно първенство в свободната борба

България остана без медал на Световно първенство в свободната борба
0

Поредният шампионат на планетата, в който България не успя да спечели медал на Световно първенство в свободната борба. Мондиалът в Осло се превърна в четвърто поредно Световно първенство, в което страната ни остава без отличие в свободната борба.

За последно Владимир Дубов се качи на почетната стълбичка на шампионат на планетата през 2015 година в Лас Вегас, с което си осигури и квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Сега през 2021-ва година страната ни отново е далеч от медалите и разпределението им. Най-близо до отличие бе Георги Вангелов.

Петият от Олимпийските игри в Токио стартира със загуба, но опонентът му от САЩ стигна финала и даде шанс на българина да продължи напред в надпреварата. В репесажите той записа победа над французин, но следващият му противник – индиецът Ревиндер се оказа непреодолимо препятствие.

Надежди се възлагаха и на Микяй Найм. Носителят на златния пояс „Дан Колов“ стартира убедително с технически туш 10:0 над кениеца Симон Вайнайна, но след това загуби в оспорван сблъсък от Тошия Абе от Япония при резултат 3:3. Азиатецът бе спрян на 1/4-финалите от представителя на Турция и не успя да издърпа Найм е битката за медалите.

Останалите ни представители също претърпяха загуби и останаха извън сметките за медалите. А цялостното впечатление от представянето на свободняците ни изгежда така – общо три победи и осем загуби.

Tака след слабото представяне на свободната борба, надеждите ни за отличия падат върху жените и класиците. Утре на тепиха излизат Миглена Селишка, европейската шампионка Мими Христова и Мария Оряшкова.