Начало Борба България с петима борци на Европейското за глухи

България с петима борци на Европейското за глухи

България с петима борци на Европейското за глухи
0

Четирима от тях ще ни представят при мъжете, а един – при младежите.

България участва с петима борци на Европейското първенство по борба за глухи, което се провежда в Гомел, Беларус, съобщиха от sportal.bg.

Вчера националите преминаха през задължителния кантар за категориите. Малко след това направиха и първата си тренировка в залата. Срещите на нашите започват днес.

Панайот Димитров (55 кг.), Дилян Димитров (60 кг.), Иван Стоилов (72 кг.) и Иван Иванов (97 кг.) са борците ни при мъжете, а Иво Ибришимов в категория до 87 кг. е участник при младежите до 21 години. Всички ще се борят и в двата стила – свободен и класически.

„Това са най-добрите ни борци от цялата страна. Подготвяха се при чудесни условия в залите на „Диана“ и  НСА “ , заяви президентът на спортната федерация на глухите в България Николай Бозев.

„И петимата са носители на отличия от големи международни състезания. Познават си конкуренцията и нищо не може да ги притесни. От тях  зависи дали ще спечелят медали, но съм убеден, че ще дадат максимума от себе си“ , допълни Бозев.

Състезателите ни са водени от треньорите Денислав Чамишки и Светослав Миленков. С тях е и професионалният физиотерапевт Веселин Пенков.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.