Начало Борба Иран стана отборен победител при класиците, България на 16-то място

Иран стана отборен победител при класиците, България на 16-то място

Иран стана отборен победител при класиците, България на 16-то място
0

България завърши на 16-то място в класирането по нации при класиците на световното първенство по борба за кадети, което се проведе в столичната „Арена Армеец“. 

Благодарение на единствения за страната ни медал от първенството – бронз на Едмонд Назарян в категория до 51 кг., страната ни е на тази позиция. Той помогна тимът ни да се изкачи в отборното класиране от 28-мо, до 16-то място. Родните класици имат в актива си 19 точки.

Отборът на Иран в класическия стил грабна титлата при нациите на световното по борба за кадети, което се проведе в столичната „Арена Армеец“.

В последния ден на шампионата със злато се окичиха Сайед Лейвеси в категория до 51 кг. и Реза Саки при 71-килограмовите, с което допринесоха за отборна победа на персите в класическия стил. Те грабнаха трофея с актив от 148 точки, следвани от Азербайджан с 123, а на трето място, със 99 точки са Русия.

В общото класиране по медали, победител отново е Иран. Персите завършват първенството в София със седем титли. На второ място са Русия – с шест, следвани от Япония, която също спечели шест титли.

Снимки: Костадин Андонов

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".