Начало Борба Иран стана отборен победител при класиците, България на 16-то място

Иран стана отборен победител при класиците, България на 16-то място

Иран стана отборен победител при класиците, България на 16-то място
0

България завърши на 16-то място в класирането по нации при класиците на световното първенство по борба за кадети, което се проведе в столичната „Арена Армеец“. 

Благодарение на единствения за страната ни медал от първенството – бронз на Едмонд Назарян в категория до 51 кг., страната ни е на тази позиция. Той помогна тимът ни да се изкачи в отборното класиране от 28-мо, до 16-то място. Родните класици имат в актива си 19 точки.

Отборът на Иран в класическия стил грабна титлата при нациите на световното по борба за кадети, което се проведе в столичната „Арена Армеец“.

В последния ден на шампионата със злато се окичиха Сайед Лейвеси в категория до 51 кг. и Реза Саки при 71-килограмовите, с което допринесоха за отборна победа на персите в класическия стил. Те грабнаха трофея с актив от 148 точки, следвани от Азербайджан с 123, а на трето място, със 99 точки са Русия.

В общото класиране по медали, победител отново е Иран. Персите завършват първенството в София със седем титли. На второ място са Русия – с шест, следвани от Япония, която също спечели шест титли.

Снимки: Костадин Андонов

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.