Начало Борба България с три медала от европейското по борба
0

България с три медала от европейското по борба

България с три медала от европейското по борба
0

Един сребърен и два бронзови медала е равносметката за България от завършилото Европейско първенство по борба за спортисти с увреден слух. Шампионатът се проведе в Гомел, Беларус, а страната ни беше представена от петима борци – четирима при мъжете и Иво Ибришимов при младежите. Панайот Димитров (до 55 кг) стигна до сребърното отличие в класическия стил, докато Иван Стоилов (до 79 кг) и Делян Димитров (до 61 кг) останаха с бронзовите медали в свободния. Иван Иванов (до 97 кг) победи в една среща и завърши на седмо място в категорията.

“Доволен съм, въпреки че и късметът не беше на наша страна. Още в първия ден контузия получи Иван Стоилов и не успя да завърши срещата си при класиците, но стисна зъби и с болки игра в свободния, където взе бронзовия медал. Три медала от толкова силно първенство е успех за нас. Поздравявам момчетата и техните треньори Денислав Чамишки и Светослав Миленков за успешното представяне. Винаги може и повече, но с оглед на здравословните проблеми, е добро постижение”, сподели Николай Бозев – президент на спортната федерация на глухите в България.

Междувременно утре за Анталия заминават двамата ни национали по карате. В турския град ще започне Европейският шампионат за спортисти с увреден слух. Радостина Йотова ще спори в женската надпревара в дисциплината – КАТА. Николай Христов в КУМИТЕ, мъже до 75 килограма. С тях ще бъдат и техните треньори Илиян Мечков и Борислав Иванов.