Начало Борба Борбата отново се качва на лагер в Белмекен

Борбата отново се качва на лагер в Белмекен

Борбата отново се качва на лагер в Белмекен
0

Женският национален отбор по борба ще проведе още един лагер на високопланинската база Белмекен преди Нова година. Националките заминават за него на 3-ти декември и ще останат почти до Бъдни вечер – 22 декември.

Добрата новина за треньорския щаб е, че в подготовката ще се включат и момичетата, които лекуваха травми – бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова, сребърната медалистка от мондиала Мими Христова, както и Миглена Селишка, трикратна европейска шампиока за девойки. И трите най-вероятно ще излязат на тепиха още на зимния шампионат през януари.

“Няма невъзнаграден труд, момичетата на 100 процента се влагат на тренировките, а резултатите рано или късно идват”, продължи Касабов.

Треньорът допълни, че настоящият двудневен формат на състезанията много повече му допада не само на него, но и на състезателките.

„Да, всяка сутрин имаме кантар, но след това имат време да хапнат, да починат и да започнат срещата. И както сега на световното Тайбе направи 3 срещи сутринта, полуфиналът й бе чак вечерта, тя излезе заредена, пълна с енергия. А финалът бе на следващия ден вечерта, беше презаредена и направо избухна. В предишния формат те бяха смазани на финала. Да направиш 4-5 срещи в рамките на ден не е никак лесно“, завърши Касабов.

 

Снимка: БФ Борба