Начало Борба Борците ни с лагер в Тетевен за Европейското първенство

Борците ни с лагер в Тетевен за Европейското първенство

Борците ни с лагер в Тетевен за Европейското първенство
0

Националният отбор по борба за мъже в класическия и свободния стил ще се подготвят на базата в Тетевен за Европейското първенство в Будапеща.

След успешното представяне на турнира ,,Дан Колов – Никола Петров“ борците са амбицирани за още по-големи успехи. Класиците ще направят дебют на голямо първенство под ръководството на новия треньорски щаб – Братан Ценов, Емил Будинов и Елис Гури.

На лагера ще се подготвят около 20 души в стил, сред които европейските медалисти Кирил Милов, Айк Мнацканян и Йоан Димитров. Тренировките на националите ни в балканския град ще продължат до 30 март. След това те ще се отправят към унгарската столица в търсене на отличия. Все още обаче не е обявен състава, на които щабът на Ценов ще залага. Предполага се, че България няма участва с представители във всички категории.

Преди няколко дни класиците се върнаха от подготовка в Унгария, където ще се проведе и Европейското първенство.

В свободния стил също тренират на пълни обороти, като сред избраниците на старши треньора Валентин Ангелов попадат – Георги Вангелов, Микяй Наим, Мирослав Киров и други.

Женският национален отбор по борба пък се подготвя в Благоевград. Европейското първенство в Будапеща ще се проведе от 28 март до 3 април.