Начало Борба Бъроуз благодари за помощта по пътя към световната титла (СНИМКИ)

Бъроуз благодари за помощта по пътя към световната титла (СНИМКИ)

Бъроуз благодари за помощта по пътя към световната титла (СНИМКИ)
0

Джордан Бъроуз се отблагодари на всички, помогнали му финансово да стигне до поредно участие на световен шампионат по борба.

Припомняме, че американецът се превърна в първия борец от Щатите при мъжете в свободния стил, който стигна до 5 световни титли (2011г., 2013г., 2015г.,2017г. и 2021г.). Историческото постижение дойде в непривична за Бъроуз категория – до 79 кг в свободния стил. До този момент той печелеше медали и титли в категория до 74 кг.

„Тъй като този сезон е към края си, искам да отделя малко време, за да благодаря на спонсорите, които ме подкрепиха по пътя ми към шестото ми първенство. Заради всички вас мога да се съсредоточа изцяло върху целта си да бъда най-добрият борец в света. Благодаря ви“, написа легендарният американски борец в профила си в Instagram.

Джордан Бъроуз не успя да се класира за Олимпийските игри в Токио, губейки на преборванията в САЩ от Кайл Дейк, който също както Бъроуз стигна до злато от Игрите в Токио, но в по-долната за него категория – до 74 кг. Двамата буквално размениха местата си по категории.

33-годишният Бъроуз не смята да се отказва от спорта. Негова основна цел е да спечели нова олимпийска титла – на Игрите в Париж през 2023 година. Припомняме, че той вече има едно олимпийско злато – от Лондон 2012 година.

Снимка: United World Wrestling

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".