Начало Борба Четири българки стартират на европейското по борба в Пловдив

Четири българки стартират на европейското по борба в Пловдив

Четири българки стартират на европейското по борба в Пловдив
0

България ще бъде представена от 4 състезателки при жените в старта на първите 5 категории на европейското първенство до 23 години, което продължава в Пловдив.

Ирена Бинкова ще спори с унгарката Ерика Богнар в квалификациите в категория до 55 кг. При успех, на 1/4-финалите я очаква молдовката Михаела Самоил.

Тежка ще бъде задачата на Фатме Шабан при 59-килограмовите. Нашенката ще трябва да срещне защитаващата титлата си от миналата година – Анастасия Ничита от Молдова. Тя е и настояща бронзова медалистка от шампионата на Стария континент при жените.

Сийка Иванова ще започне директно от 1/4-финалите в категория до 68 кг. Там българката ще има за съперник София Шнайфле от Германия.

При 76-килограмовите Ванеса Калоянова започва срещу Бернадет Наги от Унгария. Наги е европейска шампионка за девойки от 2019 година и бронзова медалистка от световните първенства за кадетки през 2017 и за девойки от 2019 година.

Ето и схемите в четирите категории с българско участие в днешния ден на шампионата:

55 кг , 59 кг , 68 кг , 76 кг

Двубоите може да проследите „на живо“ на сайта на Международната федерация ТУК.

Резултатите и реда на срещите може да следите ТУК.

Припомняме, че страната ни вече спечели две отличия на европейското първенство за мъже и жени до 23 години в Пловдив. В класическия стил Денис Демирев (кат. до 55) грабна сребърното отличие, а Илия Мустаков, при 63-килограмовите, спечели бронза.