Начало Борба Четирима национали на тепиха днес на Европейското по борба

Четирима национали на тепиха днес на Европейското по борба

Четирима национали на тепиха днес на Европейското по борба
0

Българското участие на Европейското първенство по борба до 23 г. продължава и днес. На тепиха в Нови Сад (Сърбия) в битка за призови места ще се борят Джемал Али и Марчело Кючуков в свободния стил. Али ще се бори срещу арменеца Хачатур Папикян при 74-килограмовите, а в категория 70 кг Марчело Кючуков, който ще има за съперник също арменец – Хованес Мхитарян.

Други двама национали излизат също днес в репешажите. При 57-килограмовите на свободния стил Микяй Наим загуби на старта от бъдещия финалист Амиркан Гуважоков от Русия със 7:16. Така в пресявките нашият талант ще спори с Михаил Лап от Молдова. При 70-килограмовите Михаил Георгиев стартира с успех срещу Александър Курища от Беларус с 3:3, но после отстъпи пред поляка Патрик Оленчин  с 1:3. Георгиев ще излезе днес срещу Артьом Ауга от Литва.

Досега България е с 4 медала от еврошампионата в Сърбия – бронзовите отличия на Миглена Селишка, Сезен Белберова, както и на Иво Красимиров и Стоян Кубатов  при класиците.

Вчера Кремена Петрова остана пета. В малкия финал при 53-килограмовите националката загуби от Зайнеп Йотгил (Турция) с 1:4.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.