Начало Борба Девет родни борци стигнаха финалите на международен турнир (СНИМКИ)

Девет родни борци стигнаха финалите на международен турнир (СНИМКИ)

Девет родни борци стигнаха финалите на международен турнир (СНИМКИ)
0

България излъчи 9 финалисти в първи ден на 23-то издание на турнира „Петко Сираков – Иван Илиев“ за мъже и жени до 23 г., който се провежда в зала „Диана“ в столицата.

В свободния стил при 79-килограмовите финалът е изцяло от българи – Октай Хасан и Киро Михов. Двамата ще се срещнат за втори път, след като вече премериха сили в групите заради малкия брой участници, едва седем. Михов загуби с 2:9 и сега ще търси реванш.

Продължаващият да няма загуба от доста време у нас – Рухан Расим без проблем стигна финал в категория до 61 кг при свободняците. В битка за титлата той ще спори с представящия Франция – Хамза Арсамерзуев (Франция).

При 70-килограмовите в свободния стил отново има българин на финал. Това е Димитър Ангелов. По пътя към битката за златото той тушира за едва 42 секунди еврейски състезател, а на полуфиналите надигра и македонеца Вейсели Фати с 10:9 точки. За титлата днес Димитров излиза срещу Тобиас Портман от Швейцария.

В категория до 92 кг. Ивайло Нанчев ще си оспорва златото срещу друг представител на Република Северна Македония – Реджеп Хаджари.

България има финалист и при класиците. В категория до 63 кг. Илия Мустаков ще се опита да се реваншира за загубата си в групите с 4:8 точки от французина Янис Никифри. Двамата излизат за златото след 17.00 часа.

При девойките вече има шампионки. Александрина Кашинова тушира в решителната схватка Назифе Таир от клуба на Станка Златева в категория до 55 кг.

При 59-килограмовите Християна Николова загуби от румънката Деница Тодор с 0:4 и остана със сребро.

Международният турнир за юноши и девойки, за последно се проведе през 2019-та, когато над 200 състезатели от 18 държави дойдоха в Благоевград.

Тази година в състезанието участват 163 борци от 11 държави – Венецуела, Израел, Еквадор, Франция, Латвия, Унгария, Румъния, Монголия, Гърция, Република Северна Македония и домакинът България.
095A2980
Срещите бяха изгледани от президента на федерацията Христо Маринов, Николай Гергов – член на управителния съвет на федерацията, както и от Валентин Райчев, генерален секретар.

Днес в 10 часа схватките продължават.

Припомняме, че турнирът бе преместен в последния момент от Бургас в София заради наложените строги противоепидемични мерки в морския град.

Надпреварата е без публика, но срещите може да наблюдавате на живо на сайта на БФ Борба ТУК  

Източник: БФ Борба

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.