Начало Борба Димитър Рачев с бронз от Европейското по борба
0

Димитър Рачев с бронз от Европейското по борба

Димитър Рачев с бронз от Европейското по борба
0

България вече има своя първи медал от Европейското първенство по борба за кадети и кадетки в Букурещ, Румъния. Димитър Рачев спечели бронз в категория до 71 килограма на класическия стил. Талантът ни ликува с третото място на шампионата при 17-годишните, след като победи в малкия финал представителя на Хърватия Михаел Лукач със 7:1 точки.

Така той донесе първо отличие за България на първенството в румънската столица. С шанс за медал бе и Владислав Марков (45 кг), който обаче загуби на репешаж от румънеца Йонут Мереута с 9:18 и остана седми.

В четвъртък Габриела Маева ще се бори за златото в категория до 73 килограма. Талантливата ни състезателка постигна победи над румънката Ана Йодиче с 4:3, както и над Лота Инглиш (Германия) с 8:7. Така тя ще се изправи на финал срещу Амбр Шевро от Франция в директен сблъсък за титлата.

Габриела Маева

Десислава Иванова пък ще се бори на репешаж за бронзово отличие. В категория до 57 килограма тя загуби на старта от Герда Терек, но унгарката стигна финал и изтегли националката ни, давайки ѝ нов шанс за отличие. Българката ще се бори в четвъртък за място на малкия финал срещу Алина Филипович (Украйна).

Останалите ни кадетки днес не успяха да стигнат до схватки за медалите. Азра Мустафова (43 кг), Виктория Бойнова (49) и Виктория Радева (65) допуснаха поражения по пътя към полуфиналите и не бяха изтеглени на репешаж.