Начало ММА Стърлинг разкри кой руснак го е отказал в спаринг
0

Стърлинг разкри кой руснак го е отказал в спаринг

Стърлинг разкри кой руснак го е отказал в спаринг
0

Настоящият шампион в категория „петел“ на UFC Алджамейн Стърлинг разкри, че е изпаднал в нокдаун в спаринг тренировка от известен представител на дагестанската ММА школа. В известния подкаст на Джо Роган носителят на титлата при 61-килограмовите сподели, че спарингът със Забит Магомедшарипов е бил „най-кошмарния“ за него в цялата му кариера.

„Забит се завъртя на 360 градуса и ме ритна във врата. Затворих очи. Никога не бях виждал такъв нинджа скок в тренировка. Не бях във форма, но треньорът ме помоли да играя с него. Не знаех кой е Забит, но усещах, че ме подготвят за провал……Магомедшарипов е само една категория над мен, но изглеждаше доста по-едър без тениска….хвърляше ме със самбо и джудо поваляния. Ритна ме с „торнадо“ ритник и усетих как ми се замъглява. Помахах с ръка в знак на това, че не мога повече. Виждах какво се случва, но не можех да мърдам. Тялото ми не отговаряше„, разказва Стърлинг.

Забит се присъедини към UFC като шампион на „Absolute Championship Berkut“ и със само една загуба в 13 професионални двубоя. Той натрупа 6 поредни победи в клетката на най-елитната ММА организация в света, но не се е бил от 2019-а насам. Дагестанецът трябваше да се изправи срещу Яир Родригес през 2020-а, но двубоят пропадна. Мнозина мислеха, че той е на път да стигне до двубой за титлата, но през 2021-а се появиха слухове, че Забит страда от здравословни проблеми, свързани с имунната му система. В по-скорошна информация от Instagram профила на боеца става ясно, че той ще търси развитие в сферата на медицината.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".