Начало Бокс Рой Джоунс готов да жертва свободата си за баскетболна звезда

Рой Джоунс готов да жертва свободата си за баскетболна звезда

Рой Джоунс готов да жертва свободата си за баскетболна звезда
0

Рой Джоунс взима активно участие по случая на Бритни Гринър. Звездата на Женската Баскетболна Асоциация беше арестувана през февруари в Москва за опит да внесе незаконно наркотици в страната. Оттогава тя е в руски затвор, въпреки опитите на правителството на САЩ да я освободи.

На 17-ти февруари Бритни Гринър е кацнала на летището в Москва. Полицейско куче надушило багажа ѝ и при проверката се установило, че в куфара ѝ има хашишово масло.

Рой Джоунс е един от многото знаменитости, които обединиха усилия за да върнат Гринър в САЩ. Той вярва, че двойното му гражданство, което той притежава от 2015г. може да изиграе голяма роля в ситуацията.

„Знам от мои приятели, че е възможно и руското правителство е отворено към такъв вариант, да се разменят затворници. Някой арестуван на наша територия да се размени с Бритни.“ обясни Джоунс. „Бих заложил живота си за да я освободя. Бих влязъл в руски затвор за да бъде тя на свобода!“

За прегрешението си Гринър може да бъде осъдена на 10 години затвор. Мнозина вярват, че тя е жертва на политически арест, в отговор на международните санкции наложени на Руската федерация, в следствие на войната в Украйна.

Наскоро бяха направени разкрития, че е имало разговори между правителсвата на двете държави за размяната на Гринър срещу връщането на Виктор Бут в Русия.

Виктор Бут е един от най-големите разпространители на незаконно оръжие след разпада на СССР. Осигурил въоръжението на редица бунтове и революции по целия свят. Дейността му му носи прякора „Търговец на смъртта“. Към момента той излежава 25 годишна присъда в щатски затвор.

„Много хора политизират действията на други“ добави още Джоунс. „Мнозина ме критикуват за действията ми в миналото. Аз взех двойното гражданство, защото обичам спорта и бокса в Русия. Затова е добре да имаш приятелства през спортните дейности. Те седят над политиката.“

„Надявам се правителството ни да ме подкрепят и да приберем Гринър обратно у дома!“

Гринър трябваше да се яви в съда в средата на май, но процесът беше отменен и все още не е обявена новата дата.