Начало Борба Дудова и Вангелов получиха награди от Община Русе

Дудова и Вангелов получиха награди от Община Русе

Дудова и Вангелов получиха награди от Община Русе
0

Община Русе награди най-добрите си борци за годината. Специални отлличия и парични премии получиха състезателите по борба на клуб ,,Юнак- Локомотив“ – Биляна Дудова и Георги Вангелов.

Преди месец Дудова спечели световна титла в категория до 59 килограма на първенство в Осло, Норвегия. По-рано прз годината състезателката на русенския клуб триумфира и на европейската сцена. Тя получи своята награда лично от кмета на град Русе – Пенчо Милков.

,,Най-трудна беше борбата с японката на финала, защото тяхната школа е най-силната“, сподели Дудова.

Петият на Олимпийските игри в Токио – Георги Вангелов не присъства на церемонията, заради друг спортен ангажимент. Награда бе връчена и на друг роден национал – Мирослав Киров, който спечели сребърен медал на тазгодишното Европейското първенство по борба във Варшава.

,,След всички травми и загуби винаги има някой, който да ме вдигне и мотивира“, сподели Мирослав Киров.

Специална награда от кмета на града получи и президентът на клуба и старши треньор на националния ни отбор (свободен стил) Валентин Ангелов. Той бе отличен с плакет ,,Заслужил треньор“, за цялостен принос в развитието на борбата в България.

На срещата присъстваха и старши треньорът на националния отбор девойки – Валентин Савов и членът на Управителния съвет на федерацията Стефан Николов.