Начало Борба Две злата и едно сребро за кадетите ни от Европейското по плажна борба

Две злата и едно сребро за кадетите ни от Европейското по плажна борба

Две злата и едно сребро за кадетите ни от Европейското по плажна борба
0

Изключително силно се представиха българските борци на провелото се в неделя (12.09) Европейско първенство по плажна борба за юноши и кадети.

Състезанието се проведе в Катерини, Гърция, а трима от представителите ни при кадетите успяха да се качат на почетната стълбичка. Златни отличия за България донесоха Димитър Бисерков (50 кг) и Слави Стаменов (80 кг), а Гергана Стоянова (70 кг) пък спечели сребърен медал при дамите.

Бисерков, който е представител на „Би Риал“, Сандански, надви безапелационно двамата си опоненти от Турция и Румъния и се окичи с първото място.

Стаменов, който също е състезател на клуба от Сандански, спечели златото в далеч по-конкурентна категория. Слави започна от първи кръг и спечели всичките си пет срещи, надвивайки представители на Испания, Гърция (2), Украйна и Румъния, за да се качи на най-високото стъпало.

Гергана Стоянова остана в подножието на върха, след като загуби финалния си мач срещу украинка. Преди това състезателката на „Левски“ София пречупи съпротивата на туркиня, испанка и гъркиня.

Останалите родни състезатели бяха Сергей Бонев (70 кг), Иво Стоянов (80 кг) и Виктория Иванова (70 кг) при юношите и Виктория Бойнова (50 кг) при кадетките.