Начало Борба Джанан Манолова се завърна на тепиха

Джанан Манолова се завърна на тепиха

Джанан Манолова се завърна на тепиха
0

Джанан Манолова се върна на тепиха след двегодишна пауза за държавния шампионат по борба в зала „София“. 27-годишната състезателка се бори при 65-килограмовите.

Манолова има 7 медала от големи първенства, от които бронз от Световния шампионат през 2015 година.

Тя беше преустановила спортна дейност поради факта, че с национала при класиците – Даниел Аелксандров им се роди дъщеричка.

Джанан е по-голямата от сестри Манолови. Нейната сестра – Елис се състезава от години за Азербайджан. 24-годината състезателка по борба спечели европейската титла при 65-килограмовите на шампионата на Стария континент, провел се през 2019 година. През същата година Елис Манова стигна и до бронз от Световното, а общо в кариерата си тя има и два сребърни медала от Европейски първенства.

Мими Христова, която е настоящата европейска шампионка в категорията на Манолова – до 65 кг., ще пропусне първенството заради травма.

Миглена Селишка е голямата фаворитка при най-леките (до 50 кг.). Европейската шампионка и бронзова медалистка от Световната купа ще се опита да спечели поредна титла от държавен шампионат по борба.

Най- оспорвано се очаква да бъде при 57-килограмовите. Там двете фаворитки – Биляна Дудова (трикратна европейска шампионка в три различни категории и сребърна медалистка от Световно първенство) ще се опита да си върне за загубата от Евелина Николова (сребърна медалистка от шампионата на Стария континент през 2019 година) на зимното държавно първенство.

Шампионката от Световната купа по борба в Сърбия при 72-килограмовите – Юлияна Янева ще се състезава в олимпийската категория – до 68 кг. Там е и София Георгиева, бронзова медалистка от Европейските игри през 2019 година.

Схватките стартираха в 10.00 часа.

Срещите ще бъдат предавани на живо в сайта на БФ Борба ТУК.