Начало Борба Джанан Манолова се завърна на тепиха

Джанан Манолова се завърна на тепиха

Джанан Манолова се завърна на тепиха
0

Джанан Манолова се върна на тепиха след двегодишна пауза за държавния шампионат по борба в зала „София“. 27-годишната състезателка се бори при 65-килограмовите.

Манолова има 7 медала от големи първенства, от които бронз от Световния шампионат през 2015 година.

Тя беше преустановила спортна дейност поради факта, че с национала при класиците – Даниел Аелксандров им се роди дъщеричка.

Джанан е по-голямата от сестри Манолови. Нейната сестра – Елис се състезава от години за Азербайджан. 24-годината състезателка по борба спечели европейската титла при 65-килограмовите на шампионата на Стария континент, провел се през 2019 година. През същата година Елис Манова стигна и до бронз от Световното, а общо в кариерата си тя има и два сребърни медала от Европейски първенства.

Мими Христова, която е настоящата европейска шампионка в категорията на Манолова – до 65 кг., ще пропусне първенството заради травма.

Миглена Селишка е голямата фаворитка при най-леките (до 50 кг.). Европейската шампионка и бронзова медалистка от Световната купа ще се опита да спечели поредна титла от държавен шампионат по борба.

Най- оспорвано се очаква да бъде при 57-килограмовите. Там двете фаворитки – Биляна Дудова (трикратна европейска шампионка в три различни категории и сребърна медалистка от Световно първенство) ще се опита да си върне за загубата от Евелина Николова (сребърна медалистка от шампионата на Стария континент през 2019 година) на зимното държавно първенство.

Шампионката от Световната купа по борба в Сърбия при 72-килограмовите – Юлияна Янева ще се състезава в олимпийската категория – до 68 кг. Там е и София Георгиева, бронзова медалистка от Европейските игри през 2019 година.

Схватките стартираха в 10.00 часа.

Срещите ще бъдат предавани на живо в сайта на БФ Борба ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".