Начало Борба Джемал Али ще играе полуфинал на Европейското

Джемал Али ще играе полуфинал на Европейското

Джемал Али ще играе полуфинал на Европейското
0

Българският национал в свободен стил Джемал Али победи убедително с 9:0 точки Ерик Райнбок (Естония). Това се случи в четвъртфинална схватка от Европейското първенство по борба в Рим, Италия.

Така Али ще се бори за участие на първи европейски финал при мъжете.

Представителят ни в категория до 79 кг. преди това победи Андрюс Мазейка (Литва) с 9:7. Негов съперник в спор за финала е Махамед Каджимахамедов от Беларус.

При най-леките до 57 кг. Георги Вангелов отстъпи на руснака Азамат Тускаев. Техничният ни борец падна с 2:6 и ще се надява на репешаж.

Солидна Мими Христова ще се бори за злато в Рим!

След 19.00 часа пък стартират финалите в последните 5 категории при жените. България ще има две участнички. Тайбе Юсеин ще спори за бронза в категория до 62 кг. като все още не е ясна нейната съперничка. Малко по-късно на тепиха ще се качи Мими Христова. Тя  ще се бори срещу друга българка – Елис Манолова, която представя Азербайджан, във финала в категория до 65 кг.

Европейското първенство по борба за мъже и жени може да следите на следните линкове ТУК и ТУК.

Снимка: БФБ

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.