Начало Борба Едмонд Назарян с бронз при дебюта си в нова категория

Едмонд Назарян с бронз при дебюта си в нова категория

Едмонд Назарян с бронз при дебюта си в нова категория
0

Eвропейският шампион за кадети в борба класически стил Едмонд Назарян направи успешен дебют в нова за него категория. На силен международен турнир в Анталия (Турция) младият ни талант в борбата спечели бронз в категория до 51 кг., като за отличието победи с технически туш Изкхар Курба (Казахстан), трети на световното през миналата година.

На старта в категорията Еди тушира турчина Ерсин Бюлют, а после срази с технически туш и азера Гюлюзаде Них. На полуфиналите обаче Назарян-младши падна с 0:2 от Алмир Алиев, като съперникът му взе точките само от предупреждения.

„За нас беше много важна тази проверка, защото на турнира бяха всичките най-силни състезатели в неговата категория – каза Емил Иванов, личен треньор на младия талант. – Домакините и азерите бяха с по 2-3 състезатели, имаше грузинец, иранец. Реално това ще са и основните му съперници за големите състезания през годината. А Еди ги победи  с туш или технически туш. Много съм доволен от резултатите.“

През миналата година Едмонд Назарян  стана европейски шампион за кадети, спечели бронз на световното, както и на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес в категория до 45 кг.

Тази година голямото предизвикателство за сина на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян ще бъде световното за кадети в София в края на юли, а преди това през месец юни ще стартира и на европейското във Фаенца (Италия). И на двете първенства шампионът ще се бори при 51-килограмовите.

Източник: bul-wrestling.org

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".